browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kungligheter paddlar också

Trodde du att det bara var vi vanligt folk som paddlar kajak? Då trodde du like tokigt. Även kungligheter så som prins Carl Philip och hans fästmö Sofia, som snart kommer krönas till prinsessa och hertiginna, tycker om att paddla kajak – det tror i alla fall regeringen och riksdag med Håkan Löfven i spetsen!

“– Jag vet att paret uppskattar både natur och motion och att paddla kajak är ett härligt sätt att röra sig i naturen. Det är lite som att smyga sig ut i naturen utan att störa någon – tyst och nära vattnet. Paddling i tvåmannakajak uppmuntrar också samarbete, vilket är bra i alla relationer, skriver Löfven i en kommentar.” läs mer om Löfvens kommentar genom att klicka här.

sverige sjö 75Visst kan det stämma så som Löfven skriver, men något som även kungligheter måste tänka på när de paddlar är kommunikationen dem emellan. Det är aldrig säkert att ge sig ut på sjön, älven eller havet i en kajak utan att ta med sig en kommunikationsradio för att hålla kontakten med såväl varandra som med personer på land, vilket vi tidigare skrivit om här. Men om kungligheterna nu inte alls skulle tycka om sin fina kajak, vilket vi såklart tycker är en superbra present, så kan de glädja sig åt att de faktiskt fått fler lysningspresenter. Till exempel får paret ett helt naturreservat av länsstyrelsen i Värmland, där prins Carl Philip i dagsläget är hertig och hans blivande fru sedermera kommer bli hertiginna. Och enligt landshövdingen tror man att paret kommer att trivas som fisken i vattnet – Sofia är ju trots allt en tjej från Älvdalen i grund och botten!